Sarbatorim si iar sarbatorim

Standard

Eu n-am inteles totusi o chestie, un tabu de-al nostru, al romanilor si nu numai. Care este de fapt intelesul sarbatorilor?( si prin sarbatori ma refer la Craciun/Paste ). Mi se pare absurd si ilogic ce se intampla. Suntem total obligati sa simtim sarbatorile prin familie, rutina, reclame, filme, cacaturi, cumparaturi, ghirlande, mosi craciuni din ipsos si cu privire de imbecili etc. Care este rostul tuturor acestor pamfletari de Craciun? De la ce sa pornit? Nu cumva trebuia sa fie o sarbatoare religioasa? Arata-ti-mi si mie unde scrie in Biblie ca in noaptea de 24 decembrie vine un umflat cu barba, imbracat in rosu, se strecoara pe horn cu abilitatile unui pedofil si pune daruri sub pom.

Pomul, alt cacat, care nu are nici o relevanta in religia crestina. Bradul, pinul, molidul, impodobit kitcheste n-a aparut la noi, in cadrul religiei noastre “atat de importante”, ci la popoarele germanice CARE NU AVEAU NICI O TREABA CU NASTEREA LUI IISUS, deoarece inca nu cunoscusera catolicismul! Si cu asta am spus tot.

Sa trecem la domnul si cinstitul Mos Craciun, care evident e un fake mai mare decat Lady Gaga. M-am documentat si am aflat cu stupoare ca Mos Craciun e doar varianta mai noua si imbunatatita a Sfantului Nicolae. El e un fel de upgrade pentru promovarea pedofilitatii prin tinerea copiilor in poala pentru a-si spune dorintele mosului. Dar cum ramane cu primul Mos? Ala de ne adulmeca papucii in fiecare an? Ala nu tot Sfantul Nicolae e?

Un alt eveniment deranjant pentru mine si nu numai este obiceiul culinar ca sa zic asa. De unde moda asta sa stai in familie de craciun si sa te indopi ca porcul pana ajungi in spital (asta chiar se intampla!). Sau poate unii prefera mai mult partea cu imbuteliat alcoolul in vene de craciun ca si cum ar fi apa plata cu lamaie.. in orice fel posibil, oamenii considera Craciunul un prilej de a manca si de a bea. Atat, nimic mai mult. Da-o dracu de credinta, mancarea are prioritate… si spun asta pentru ca orice mare sarbatoare sau obicei “religios” se lasa cu MANCAT DIN PLIN. Cateva exemple elocvente sunt, in afara de Craciun: Anu` nou a.k.a. Sf. Vasile, Invierea, Inaltarea, Nunta, Pomeniri de tot felu` etc. Omul e facut ca sa manance si cam atat. Socializarea, pe locul doi la astfel de evenimente se desfasoara cu torpilari de firmituri si resturi printre dinti spre vecinu` de la masa, mai precis mancat cu pofta si cu vorba de voie buna, chiar daca sarbatorim moartea cuiva drag sau .. what the heck.. hai sa bem si sa dansam pe mese sarbatorind rastignirea lui Iisus.

Revenind la Craciun, eu declar cu sinceritate ca, pe data de 25 decembrie, am sa-l sarbatoresc pe Mithra, fiul lui Ahura Mazda, zeul soarelui suprem.. care este evident, mult mai veridic si mai vechi decat inventiile ipocrite ale crestinismului modern.

4 responses »

  1. buna
    mos craciun a fost inventia Coca Cola, nu are niciun fundament crestin povestea lui, a lui Mos Craciun, deci linisteste-te. Coca Cola detine drepturile de autor pentru Mos Craciun de cateva zeci de ani (de acolo si culorile alb-rosii ale mosului). Asa ca, tot ceea ce tie ti se pare un mare ponei roz frumos mirositor e o bomba de marketing gandita de un geniu si inseamna multi bani pentru un baiat destept de la multi prosti cu putini bani.
    In rest, go on, perfect de acord cu ideile tale, zmeuranervoasa !

    • Si imi spui asta pentru ca ce? Afi trebuit sa includ o reclama Coca-Cola doar pentru a impaca spiritele? ah da, si mai documenteaza-te.. Clement Clark Moore sau Thomas Nast au realizat imaginea Mosului inainte sa existe vreo legatura intre Coca-Cola si Craciun. Iar simpla aparitie in publicitate a Mosului prin intermediul incercarii de globalizare realizate de Coca-Cola si de desenatorul acestora, Haddon Sundblom, n-a facut decat sa-i schimbe putin imaginea. Mos Craciun exista inainte de acest moment total insignifiant pentru mine. Si daca tot spui ca “nu are nici un fundament crestin” te indrum sa cauti si astfel de povestiri si, de asemenea, cauta in folclorul romanesc (care, btw, depaseste ca perioada inventia coca-cola).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s